Nieuwe voorzitter CTJH

Jules Dutrieux is de nieuwe voorzitter van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH). 

Hij neemt de voorzittershamer over van Hans Meijer die in 2017 samen met de Harlinger trompettist Jemke Visser aan de wieg van het CTJH heeft gestaan.

Jules Dutrrieux is in het dagelijks leven werkzaam als directeur/bestuurder bij Welzijn Ermelo. Daarnaast is hij voorzitter van Stichting Visserijdagen Harlingen en vervult hij nog een aantal andere maatschappelijk functies in zijn woonplaats Harlingen. 

Hij weet wat er speelt op politiek en cultureel gebied in de gemeente en beschikt over een uitgebreid netwerk. Daarnaast is hij muziekliefhebber en dat sluit weer aan bij zijn nieuwe functie.

Hans Meijer is blij dat het CTJH deze ervaren bestuurder als zijn opvolger heeft kunnen benoemen. “Jemke Visser en ik zijn in 2017 met een groep enthousiastelingen van start gegaan en het is ons gelukt om de jazz in Harlingen  nieuw leven in te blazen. Er ligt een goede basis. 

Ons workshoporkest The Roaring Twenties Experience is succesvol en we doen met onze concerten steeds meer mensen een plezier. Het is nu tijd om dat succes verder uit te bouwen en dat gaat met deze nieuwe man aan het roer zeker lukken”. Meijer blijft wel lid van het CTJH-bestuur.

De eerste taak die de nieuwe voorzitter oppakt is de verzelfstandiging van het CTJH. De Harlinger jazzorganisatie opereert sinds de oprichting onder de paraplu van Friejam (Friese Bond van jazzmuzikanten) in Leeuwarden. Friejam leverde in de oprichtingsfase vooral praktische ondersteuning aan Harlingen met een basisadministratie, het  contracteren van bands en de publiciteit. 

Inmiddels is het CTJH echter zover dat het prima op eigen benen kan staan. Bovendien richt Friejam zich op moderne jazz-vormen, terwijl het CTJH zich vooral toelegt op de meer traditionele jazz. 

Het bestuur, dat naast de nieuwe voorzitter bestaat uit een penningmeester, een secretaris en twee algemeen leden (programmering en publiciteit), wordt in de uitvoering van haar beleid ondersteund door ervaren CTJH-leden. 

Hans Meijer: “We zijn klaar om zelfstandig verder te gaan.”