Second Life Jazz Band terug in Harlingen

Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) heeft deze gerenommeerde band na een geweldig concert begin 2019 in Trebol en een spetterend optreden tijdens de Visserijdagen van vorig jaar opnieuw geboekt. 

Op zondag 8 maart zijn zij terug in Harlingen voor loungeconcert in ’t Heerenlogement aan het Franekereind in Harlingen. Aanvang 14.30 uur. 

Toegang: 12,50 euro; Friejamleden: 7,50 euro. 

Second Life Jazz Band is niet een willekeurig gekozen bandnaam. Het suggereert op zijn minst dat er ook een ‘first life’ is geweest. En dat is ook zo. Deze band is een voortzetting PAX Jazzband, die door het overlijden van de bandleider en trompettist Herman Blaauw op hield te bestaan. 

Toch begon het na een tijdje bij de andere bandleden weer te kriebelen en is men met de nieuwe trompetist Erwin Weggemans en gitarist en banjospeler René Kuiper toch weer on tour gegaan. Zo hebben de bandleden postuum eer bewezen aan de oprichter van hun vorige band.

Het is maar goed ook dat ze dat gedaan hebben. Dat hebben ze inmiddels wel wel bewezen. De band heeft zich toegelegd op het swingende New Orleans repertoire. 

De muzikanten brengen een mooie mix van bekende en ook minder bekende nummers uit dit repertoire dat zij tot in de details beheersen. Zij blinken daarbij uit in werkelijk perfect samenspel. Het leverde hen begin vorig jaar in Harlingen terecht een staande ovatie op. 

Reden genoeg dus voor het CTJH om de band weer te boeken om opnieuw te kunnen genieten van een prachtig concert.