Speelplezier spat eraf bij de Second Life Jazz Band

Het eerste concert van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) in ’t Heerenlogement in Harlingen is zondagmiddag 8 maart een groot succes geworden. Het publiek heeft op deze historische locatie (gebouwd in 1650) genoten van een uitstekend optreden van de Second Life Jazz Band waar het speelplezier vanaf spatte. 

De Second Life Jazz Band was al eerder te gast geweest bij  het CTJH, maar dat was nog in de tijd  dat Trebol de thuisbasis was. Ook toen liet de band al horen dat zij het New Orleans repertoire tot in de details beheersen. Zo goed zelfs dat zij het repertoire, dat in het begin van de vorige eeuw is ontstaan, niet klakkeloos reproduceren, maar er met frisse arrangementen een eigen draai aan weten te geven. 

De nummers blijven daardoor fris klinken zonder dat de herkenbaarheid ervan verloren gaat. De band blinkt uit in werkelijk uitmuntend samenspel. De muzikanten beheersen hun instrumenten tot in de perfectie en weten ook in solo’s regelmatig te verrassen.  

Qua repertoire brachten zij in Harlingen een mooie mix bracht van bekende en minder bekende nummers uit het New Orleans repertoire, maar zijn maakte ook muzikale uitstapje naar Frankrijk, India en andere Zuidelijke streken. 

De klassieker ‘St.James infirmary’ beleefde een bijzonder mooie, langzame uitvoering waarbij het gruizige stemgeluid van zanger/trompettist Erwin Weggeman het nummer een extra dimensie gaf. Zo werd het eerste concert van het CTJH op de nieuwe locatie een ware muzikale belevenis. 

Het CTJH sluit het seizoen op zondag 19 april af in ’t Heerenlogement met een dubbelconcert door het huisorkest The Roaring Twenties Ecperience en The Alluring Ajettes.  

Max van den Broek  

Fotobijschrift: De Second life Jazz in Harlingen. (Foto Cor Dekker) 

Geef een reactie