Vernieuwde website en vervolg van de jazzserie

Het is een tijdje stil geweest rond het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH), maar dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niet hard gewerkt is aan de verdere uitwerking van de verzelfstandiging van het CTJH. Die verzelfstandiging is op 1 juli 2020 ingegaan. Het CTJH opereerde tot die tijd onder de paraplu van Friejam in Leeuwarden, maar is nu een zelfstandige stichting. Helaas hebben we die stap vanwege de coronapandemie nog niet samen met ons publiek door middel van mooie concerten kunnen vieren, maar we zijn er als bestuur van overtuigd dat die tijd weer gaat komen.

Toch heeft het bestuur in deze concertloze periode niet stilgezeten. Zo’n verzelfstandigingsproces gaat immers niet vanzelf. Er moest een stichting met een stichtingsbestuur worden opgetuigd met bijhorende protocollen en reglementen. Daar hoort een gang naar de notaris bij en inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het openen van een eigen bankrekening en het generen van geldstromen om een eigen vermogen op te bouwen. Niet echt zaken die direct met jazz te maken hebben, maar die wel moeten gebeuren om een goede organisatie neer te zetten. En die organisatie staat inmiddels.

Tegelijkertijd is er ook gewerkt aan een concertprogramma zoals u kunt lezen onder het kopje Concerten op deze site. Dit is natuurlijk allemaal onder voorbehoud in de steigers gezet, want de onzekerheid over hoe de pandemie zich verder zal ontwikkelen blijft en dus ook de onzekerheid over wat wel en niet mogelijk is op het gebied van het organiseren van concerten. Houd wat dat betreft deze site in de gaten, want zodra daar iets over te melden valt zullen we dat doen.

Intussen is er ook gewerkt aan de vernieuwing van de website. De website is overgezet naar een ander systeem met meer mogelijkheden. Het uiterlijk van de website is daardoor niet veel veranderd. De verandering zit vooral aan de achterkant van de website die door het nieuwe systeem nu makkelijk te beheren is en ook meer mogelijkheden tot uitbreiding en toevoeging van nieuwe elementen biedt als dat nodig is. De website is daardoor nog bestendiger voor de toekomst geworden. De site is bovendien wat strakker van opmaak geworden en daardoor overzichtelijker voor de lezers.

Nu de vernieuwde website ook daadwerkelijk in de lucht is, gaan we voorlopig ook weer door met het vullen van rubriek Jazz History om deze concertloze periode door te komen. De serie heeft een wat lange zomerstop gekend, maar inmiddels zijn er twee nieuwe afleveringen geplaatst over free jazz en fusion. De nieuwe site maakt het ook mogelijk om filmpjes aan de aflevering toe te voegen, dus het leesgenot kan worden uitgebreid naar kijk- en luistergenot. Zo zorgt het CTJH toch nog voor een beetje muziek in deze donkere en lastige tijden. Veel plezier ermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *