Jubilerend Bird brengt eigen vinylcompilatie uit

Bird, de fameuze jazzclub in Rotterdam, bestaat  10 jaar. Ter ere van dat jubileum heeft BIRD op 2 juli 2021 een compilatiealbum op vinyl uitgebracht, getiteld Hummingbird Archives. De compilatie bevat een breed scala aan Nederlandse artiesten waaronder Kraak & Smaak, Benny Sings, Kofi the Unknown en Sophia.

Philip Powel, founder van jazzpodium BIRD, is trots dat na de moeilijke afgelopen tijd toch een feestje gevierd kan worden: “Muziek verbindt zowel culturen als mensen en daarom voelde het logisch om ons 10-jarige jubileum te vieren in de vorm van een vinyl compilatie”. Het album verschijnt op dubbel vinyl en is samengesteld door Philip Powel en Guido van Dieren, beide hoofdprogrammeurs van BIRD. De muziekacts op de plaat weerspiegelen de artistieke visie van BIRD die moeiteloos de brug slaat tussen genres als hiphop, jazz en soul. Het album wordt gereleaset via het indie label en CLONE-distributie. Een speciale jubileumuitgave van de plaat zal daarnaast exclusief verkocht worden via de BIRD-website. Naast een fysieke release zal de plaat ook digitaal worden uitgebracht.

Muzikale havenstad Rotterdam

De havenstad Rotterdam is een kruispunt van mensen, culturen en muziekstijlen. De stad kent een lange traditie van zwarte muziek die begon met de komst van immigranten uit de voormalige Nederlandse koloniën in de jaren vijftig en zestig. Het iconische oude treinstation Station Hofplein, waar BIRD is gevestigd, speelde hierin een centrale rol. In die tijd was het een levendig uitgaansgebied en vooral populair onder de eerste generatie Surinaamse migranten. Later in de jaren tachtig zou de stad opnieuw een leidende rol hebben in de ontwikkeling van de Nederlandse hiphop waardoor de stad door veel insiders bestempeld wordt als dé hiphophoofdstad van Nederland.

Diepgeworteld in de jazz en hiphop, maar met vertakkingen naar soul, funk en elektronica is podium, club en restaurant BIRD dé Rotterdamse hotspot voor de culturele alleseter. Een plek waar het verleden dient als springplank voor de toekomst – BIRD zoekt altijd naar de spannendste acts van morgen. Zo stonden hier in het verleden al toonaangevende namen als Gregory Porter, Anderson Paak en Roy Ayers. (Bron: Jazzism)

Ga voor meer info naar Birdrotterdam.nl

Geef een reactie