Dynamisch concert van het Kaiser Swing Quartet

De tijden van de roemruchte Hot Club de France herleefden afgelopen zondag in ’t Heerenlogement in Harlingen. Het Centrum Traditionele Jazz (CTJH) had het Kaiser Swing Quartet voor het tweede concert van dit seizoen naar de havenstad gehaald. En ondanks de recent aangescherpte coronamaatregelen kon dit concert gelukkig doorgaan. Zo kon het publiek dus genieten van de ongekend swingende dimensie die gitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grapelli in de jaren ’39 en ’40 van de vorige eeuw aan de jazz hebben toegevoegd, namelijk de gipsy jazz. Het Kaiser Swing Quartet bewees maar weer eens dat zijn deze stijl tot in de puntjes beheersen en daar met een eigen muzikale opvatting ook nog eens een extra dimensie aan toevoegen.

Onze vaste jazzfotograaf Cor Dekker heeft weer prachtige serie foto’s van dit concert gemaakt. Het Kaiser Swing Quartet bestaat uit Bert Smits (viool en zang), Arjen Keijzer ( sologitaar), Bas van Domburg (rhythm guitar en zang) enAnne-Maarten van Heuvelen (bas en zang). Het volgende concert van het CTJH staat gepland voor zondag 12 december. Dan komt het Dreamland Orchestra naar Harlingen met een repertoire dat Classic Jazz wordt genoemd.