Kaiser Swing Quartet

Datum: 10 maart 2024
Tijd: 14:30 - 17:00
Locatie: Heerenlogement te Franekereind 23, 8861 AA Harlingen.
loungeconcerten

LOUNGE CONCERT

Op veler verzoek een tweede concert van deze virtuoze vertolkers van de Gypsy Swing van Django Reinhardt en Stephane Grappelli

Het Kaiser Swing Quartet is gespecialiseerd in zigeunerjazz en klassieke jazz uit de jaren dertig en veertig, die doet denken aan de stijl van Django Reinhardt. Onder leiding van Bert Smits op viool en mandoline brengen ze een levendige mix van muziek, vaak met daarin het repertoire van Django Reinhardt en Stephane Grappelli. Hun optredens bevatten een mix van zigeunerswing, Swing Manouche en hot club de France-stijlen. Het kwartet, bestaande uit een violist, twee gitaristen en een contrabassist, zorgt voor een boeiende ervaring, waarbij af en toe traditionele zigeunermelodieën in hun repertoire worden opgenomen. Of het nu op festivals of intieme bijeenkomsten is, hun muziek weerspiegelt de essentie van het swingtijdperk en levert een levendig en gedenkwaardig optreden op.

Bert Smits: viool, Arjen Keijzer: sologitaar, Martien Peerdeman: slaggitaar, Robby Roël: contrabas.

Het kan druk worden, want welke jazzliefhebber wil het optreden van het Kaiser Swing Quartet niet meemaken? Als u kaarten bestelt via WeTicket dan zullen wij voor u een stoel reserveren in het voorste deel van de zaal.