Nieuwsbrief december 2023 vs2

Nieuwsbrief December 2023

Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH)

Zondag 10 december 2023
HR ’t Heerenlogement, Franekereind 23, Harlingen

Crazy Tunes Jazz Band

Music from the “JAZZ AGE”

Deze jazzband is enkele jaren geleden voortgekomen uit een groep enthousiaste muzikanten met de behoefte om met elkaar muziek te spelen uit die beroemde Roaring Twenties die in de twintiger jaren van de vorige eeuw  in de VS ontstond, nu bekend als de culturele beweging die de Jazz Age wordt genoemd. Er ontstonden innovaties in zowel muziek als dans.

De geboorte van de jazz is vooral begonnen bij de zwarte Amerikanen maar werd al gauw overgenomen door de witte middenklasse. Jazz werd een mix van oude Afro-Amerikaanse tradities en de idealen van de witte middenklasse. Jazz was vooral populair in New York, Chicago en New Orleans waar al gauw grote en beroemde clubs ontstonden. Er werd gedanst op de charleston, de cakewalk en de breakaway , die werden ontwikkeld in de zwarte gemeenschap en meteen erg populair werden.

Crazy Tunes Jazz Band bestaat uit 3 saxofonisten, 3 koperblazers en een 4-mans ritmegroep en staat onder leiding van dirigent Eric Roelofsen.

Het kan druk worden, want welke jazzliefhebber wil het optreden van dit        niet meemaken? Reserveren is verstandig via We Ticket.

Aanvang concert 14.30 uur Zaal open 14.00 uur
Entree € 15,00 (Vrienden van het CTJH € 10,00; info bij ingang)

www.ctjh.nl / info@ctjh.nl / FB